Close

Buzău

Str. Pacii, Nr. 26

Telefon

0338 401 759
0786 511 860

Sfaturi pentru sănătatea tenului în sezonul rece

24/01/2025

Sfaturi pentru sănătatea tenului în sezonul rece

Sănătatea tenului este foarte importantă pe tot timpul anului, însă ea poate avea mai mult de suferit în sezonul rece din mai multe motive: frigul, vântul, hidratarea redusă și alimentația deficitară sunt doar câteva dintre motive. Ca să înțelegi mai bine, pe măsură ce temperaturile scad, corpul produce mai puțin sebum, ceea ce face ca pielea să fie mai uscată și mai vulnerabilă la iritații.

Cele mai frecvente probleme ale tenului în sezonul rece:

  • Iritații și roșeață: reacții inflamatorii la frig extrem și vânt puternic
  • Crăpare și descuamare: apariția fisurilor pe piele cauzate de frig pot fi și dureroase, și inestetice
  • Expunerea la radiații UV: un aspect desconsiderat de majoritatea pacienților, care însă afectează pielea dacă nu se folosește un produs cu protecție solară

Iată și câteva sfaturi care să te ajute să ai grijă de tenul tău iarna aceasta:

Apelează la produse de îngrijire cu acid hyaluronic, ceramide și uleiuri naturale

Chiar dacă ai un ten mixt sau gras, acestea te vor ajuta să menții un nivel de hidratare optim și te vor proteja de condițiile extreme. Acidul hyaluronic hidratează în profunzime, ceramidele ajută la refacerea barierei cutanate, iar uleiurile naturale precum cocos, avocado sau măsline, hrănesc și protejează pielea.

Consumă minimul 1,5 l de apă pe zi

Un corp deshidratat înseamnă un ten uscat și pentru că sănătatea, la fel ca și frumusețea vin din interior, ai grijă să te hidratezi corespunzător, iar lucrurile se vor schimba și la exterior.

Stimulează producția de vitamina A prin alimentație

Consumă betacaroteni: ouă, ficat de vită, unt, ulei de ficat de cod, ficat de pui, somon, branză Cheddar, macrou, păstrav, cartofi dulci, dovleac plăcintar, morcov, spanac, varză, dovleac, pepene galben și papaya, iar în urma proceselor metabolice va crește producția de vitamina A, responsabilă de hidratarea naturală a pielii.

Folosește un umidificator pentru camera în care stai cel mai mult

Și căldura afectează calitatea tenului, iar sistemele de încălzire pot contribui la uscarea pielii. Folosește un umidificator de cameră pentru a menține un nivel optim de umiditate în locuință, prevenind uscarea pielii.

Pentru mai multe sfaturi legate de sănătatea pielii în sezonul rece, dar și produse de îngrijire dedicate, te invităm să programezi un consult la Dr. Noela Ionescu, medic primar chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, în cadrul Cardio Clinique NCS.

*Acesta este un articol informativ și nu înlocuiește consultul de specialitate. Pentru a beneficia de recomandări personalizate și un consult de cardiologie, vă invităm să efectuați o programare la un medic cardiolog. Vă mulțumim!

Sursă foto: Freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *